Logo Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa-Turvattu Luonto ry
Etusivu Uutiset Artikkelit Keskustelut Linkit Yhdistys

Ihan pieni katsaus "vaihtoehtoisiin faktoihin" tältä meidän alueeltamme

Viime aikoina, Suomesta ja ulkomailta

Ykkösenä on tietysti tämä MMM:n ja sen ministerin Kimmo Tiilikaisen vedätys, että koululaisille luomumaitoa juottamalla jotenkin edistettäisiin heidän ravitsemustaan ja terveyttään. Asiasta tarkemmin keskustelussamme:

Vs: Luomu laitosruokailussa ja muu pyrkimys pakkosyöttää

Taiteen keinoin on ilmeisesti lupa puhua läpiä päähänsä miten paljon tahtoo? Siltä näyttää. Kiinnitimme huomiota erään valokuvanäyttelyn "puffiin" Helsingin Sanomissa:

Vs: Monsanton käyttäytyminen?

Tällaisiin taidetapahtumien esittelypuffeihin ja niissä esitettyihin mielipiteisiin ei muuten ole mahdollista - muuten hyvin avoimessa HS:ssäkään - mitään kritiikkiä esittää!

EU on taas hylännyt ehdotuksen uuden muuntogeenisen lajikkeen viljelyluvasta Euroopassa, ainakin näillä näkymin, Kun aivan varmasti EFSA oli jo lajikkeen tieteellisesti hyväksynyt turvalliseksi, asiaa vastaan äänestäneet maat eivät juuri muita perusteekseen voineet löytää kuin näitä "vaihtoehtoisia faktoja":

Vs: EU ja GM-lajikkeet

Eräänlaista vedätystä on sekin, että luomua mainostetaan yhä jotenkin erityisen kotimaisena, yhdistämällä se yhä myyntipuheessa "lähiruokaan" (esimerkkinä vaikka molemmilla nimillä vuosittain järjestetyt ruokamessut). Vaikka mitä ilmeisimmin tuontiruoan osuus luomussa on, paitsi jo hyvin iso, myös kasvamassa. Tietoja asian todellisesta laidasta kuitenkin selvästi pantataan:

Vs: "... ja lähiruokaa" - luomun kotimaisuus

Kehitysmaiden köyhyyden ja tuottamattoman viljelyn syy-yhteyttä ei (erityisesti) vasemmistomedia Suomessa pysty vieläkään myöntämään. Vaan se jatkaa sen uskottelemista lukijoilleen, että luomuviljely olisi jokin ratkaisu, siellä. Eli se viljelytapa muka nostaisi olennaisesti ja tarvittavassa määrin satotasoa. Aina tuntuu löytyvän joku tiedemiehen statuksella oleva, joka (erityisesti) kyseisen median palstoilla suostuu antamaan lausunnon täysin selviä ja näkyvissä olevia tosiasioita vastaan.

Heikki Jokipii, 4. 02. 2017.

Takaisin uutislistaan

Puu

© Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa - Turvattu Luonto ry